Terug naar nieuwsoverzicht

DrieGasthuizenGroep krijgt eerste certificaat brandveiligheid

Woensdag 9 november heeft directeur-bestuurder Angela Jansen van DrieGasthuizenGroep een plaquette brandveiligheid van de Brandweer Gelderland-Midden in ontvangst genomen. Deze Arnhemse woonzorginstelling is de eerste in Gelderland die de oorkonde krijgt.

DrieGasthuizenGroep heeft het proces ‘Geen Nood Bij Brand’ (GNBB) binnen twee jaar succesvol doorlopen. En dat is sneller dan gemiddeld. Dit mede dankzij extra inzet van de regionale brandweer. De woonzorgorganisatie is met ondersteuning van de Brandweer Gelderland-Midden anders en nog scherper naar brandveiligheid gaan kijken. Niet alleen naar de regelgeving, maar vooral naar mogelijke concrete risico’s. Op alle locaties zijn gerichte maatregelen genomen die de brandveiligheid zo groot mogelijk maken.

DrieGasthuizenGroep heeft een zogenoemd veiligheidsmanagementsysteem opgesteld, waarin brandpreventie centraal staat. Ook worden regelmatig ontruimingsoefeningen gehouden volgens de methode GNBB. Daarbij geldt dat brandveiligheid een verantwoordelijkheid van iedereen is. Ook zijn in alle woningen rookmelders geïnstalleerd. Deze actie is in samenwerking met het rookmelderteam en de brandweer uitgevoerd. DrieGasthuizenGroep heeft meer maatregelen genomen dan waar de regelgeving om vraagt.

Onlangs hebben DrieGasthuizenGroep en brandweer op een landelijk symposium dit gezamenlijke project gepresenteerd. (Brand)veiligheid is nu structureel geborgd binnen de woonzorgorganisatie en de werkwijze past perfect in de audit-systematiek van het certificeringsinstituut KIWA. Directeur-bestuurder Angela Jansen is trots op wat haar organisatie afgelopen twee jaar heeft gepresteerd. Bij comfortabel wonen en goede zorg voor ouderen hoort ook veiligheid op alle gebieden. Daar maakt DrieGasthuizenGroep zich sterk voor.

(bron: DrieGasthuizenGroep)

Deel dit bericht