Terug naar homepage

Brandweer Nederland

Brandweer Nederland gaat met het programma De Zorg Brandveilig actief de samenwerking aan met de zorg om een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid te stimuleren. Ook met het project ‘Geen nood bij brand’ investeert Brandweer Nederland in een betere brandveiligheid in zorginstellingen.

Geen nood bij brand

De Raad Brandweer Commandanten heeft eind 2012 opdracht gegeven om te starten met het project ‘Geen nood bij brand’ (GNBB). Dit is een samenwerkingsproject tussen Brandweer Nederland, zorginstellingen en GHOR om de brandveiligheid in zorginstellingen structureel te verbeteren. Het uitgangspunt is dat er gezamenlijk (leidinggevenden en directie zorginstellingen, cliënt/bewoner, zorgverlener, Brandweer Nederland en GHOR) wordt gekeken, vastgelegd en besproken waar de problemen liggen en hoe deze opgelost kunnen worden. GNBB is uitgegroeid tot een methode, die inmiddels met succes landelijk wordt uitgerold. Kijk in de kennisbank voor handige documenten over GNBB.

Regionale contactpersonen

Wilt u meer weten over ‘Geen nood bij brand’ bij u in de regio? Neem dan contact op met de contactpersoon bij u in de buurt.

Relevante documenten voor Brandweer Nederland