Terug naar nieuwsoverzicht

De Zorg Brandveilig lanceert voorlichtingsmaterialen

Iedereen in een zorginstelling speelt een rol bij brandveiligheid. Juist ook medewerkers, cliënten en patiënten. Om hen te helpen om brand te voorkomen en zich voor te bereiden op brand lanceert het programma De Zorg Brandveilig onder de naam ‘Ik maak de zorg brandveilig’ een reeks aan voorlichtingsmaterialen met tientallen direct in de praktijk toepasbare tips. Alle tips en materialen zijn beschikbaar op www.ikmaakdezorgbrandveilig.nl.

Vanwege de grote rol die menselijk handelen speelt in het voorkomen van en het beperken van de effecten van brand heeft De Zorg Brandveilig voorlichtingsmaterialen over brandveiligheid ontwikkeld. Denk aan brochures, posters, stickers en een PowerPoint-presentatie. De materialen zijn erop gericht om brand in zorgorganisaties te voorkomen en om alle aanwezigen goed voor te bereiden mocht er onverhoopt toch een brand ontstaan. Aan de hand van dertien herkenbare thema’s als roken, koken, veilig vluchten en zelf blussen worden bruikbare tips gegeven.

Downloads beschikbaar in verschillende versies

De materialen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de zorg en direct te toe te passen. Er zijn versies beschikbaar voor langdurende zorg, voor ziekenhuizen, revalidatiecentra, umc’s en tijdelijk verblijf in de ggz en voor zelfstandig wonen met zorg. Alle materialen en tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met Brandweer Nederland.

Kijk op www.ikmaakdezorgbrandveilig.nl voor meer informatie, alle tips en de downloads van alle voorlichtingsmaterialen.

Deel dit bericht