Terug naar nieuwsoverzicht

Vooruitblik: het programma van De Zorg Brandveilig in 2021

Het einde van het jaar 2020 is alweer bijna aangebroken. Corona heeft dit jaar flink wat roet in het eten gegooid, waardoor enkele initiatieven zijn uitgesteld en brandveiligheid in zorgorganisaties wat lager op de agenda kwam te staan. Ondanks het turbulente jaar merken we dat brandveiligheid in de zorg een belangrijk en actueel onderwerp blijft. De ontwikkelingen staan niet stil en daarmee blijven we ook nieuw onderzoek doen en onze kennis delen.   

Ook in 2021 blijven we ons inzetten voor een brandveilige zorg. Natuurlijk moeten we in 2021 nog rekening houden met corona en moeten we afwachten wat er allemaal mogelijk is. Maar we kunnen wel alvast een kleine inkijk geven in onze plannen voor het komende jaar. 

Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het onderzoeken hoe integrale veiligheid aansluit bij risicogerichte brandveiligheid. Ook willen we verder met het onderzoeken van de mogelijkheden rondom ‘Stay in Place’, waar inmiddels een eerste oriëntatiesessie over heeft plaatsgevonden. Ook was de interesse in het webinar over corona en brandveiligheid dusdanig groot, dat we onderzoeken hoe we daar een vervolg aan kunnen geven. Tot slot gaan we aandacht besteden aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, dat naar verwachting in 2022 in zal gaan. 

Er staan mooie onderwerpen op de agenda en we hebben er veel zin in. We hopen u volgend jaar snel weer in het echt te kunnen ontmoeten. Namens het hele team van De Zorg Brandveilig wensen we u alvast hele fijne, veilige en gezellige feestdagen. Heel graag tot in 2021!  

Deel dit bericht