Terug naar nieuwsoverzicht

Terugkijken webinar Rookverspreiding

In de zomer van 2019 deed het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) onderzoek naar rookverspreiding in woongebouwen, waarover in het najaar van 2020 het definitieve onderzoeksrapport werd gepubliceerd. Deze resultaten leverden nieuwe inzichten als het gaat om brandveiligheid, die ook te vertalen zijn naar de zorg. De resultaten werden al eens samengevat op de website van De Zorg Brandveilig. 

Tijdens het webinar Rookverspreiding gingen we de verdieping in over dit onderwerp. Carolien de Vries (programmamanager bij De Zorg Brandveilig) ging in gesprek met Lieuwe de Witte, onderzoeker bij het IFV. Aan de hand van vooraf ingezonden vragen van deelnemers werden belangrijke lessen over rook in de zorg besproken. De vragen van deelnemers werden in het webinar opgedeeld in vier thema’s: de bron, rookverspreiding, ontruimen en BHV en stay in place.

Het webinar werd gestart met een gesprek over de bron: hoe ontstaan branden in de zorg en hoe kunnen we deze voorkomen? Hoe ontstaat rookverspreiding en wat is het gevaar daarvan? Vervolgens spraken Carolien en Lieuwe over rookverspreiding en de verschillende factoren die daarop van invloed zijn. Ook de thema’s ontruimen en BHV kwamen aan bod: hoe moeten we omgaan met ontruimen met de kennis die we hebben omtrent rookverspreiding en welke praktische tips kunnen we meegeven aan BHV’ers. Tot slot werden de voor- en nadelen van het stay in place concept besproken, in relatie tot verspreiding van rook bij brand.

Terugkijken?

Wilt u het gehele webinar terugkijken? Dat kan! Via deze link is het webinar terug te kijken op het YouTube-kanaal van De Zorg Brandveilig.

Deel dit bericht