Terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik succesvol webinar ‘Corona en brandveiligheid’

Hoe ga je met brandveiligheid om in tijden van corona? Die vraag speelt bij veel zorgorganisaties. Om hier meer inzicht in te krijgen, organiseerde De Zorg Brandveilig op 1 december het webinar ‘Corona en brandveiligheid’, waar experts op het gebied van brandveiligheid en BHV antwoord gaven op vooraf ingestuurde vragen van zorgprofessionals. Thema’s als ‘Gebouw en gebruik’, ‘Ontruimen en blussen’ en vele andere kwamen aan bod. Benieuwd naar alle vragen en antwoorden? U kunt het webinar hier terugkijken. 

Het webinar ‘Corona en brandveiligheid’ werd afgelopen 1 december online en live uitgezonden vanuit het hoofdkantoor van ActiZ in Utrecht. Diverse experts op het gebied van brandveiligheid en BHV gingen daar op veilige afstand met elkaar in gesprek aan de hand van vragen die door zorgprofessionals vooraf waren ingezonden. Aanwezig waren Maarten de Groot, senioradviseur en partner bij Altavilla, en Nick Crutzen, directeur van CURA Groep. Vanuit De Zorg Brandveilig sloot Carolien de Vries bij de intro van het webinar. Het webinar werd gehost door Jacqueline Donga.

Live vragen beantwoorden

‘Hoe gaan andere zorgorganisaties om met corona en brandveiligheid?’. Het is een vraag die bij veel zorgorganisaties speelt. De Zorg Brandveilig roept daarom zorgorganisaties op om voorafgaand aan het webinar hun best practices en vragen in te sturen. Aan de hand van die input werd het webinar opgedeeld in de volgende thema’s: ‘Gebouw en gebruik’, ‘Ontruimen en blussen’, ‘Opleiden en oefenen’ en ‘BHV Brandveiligheid en beleid’. Tijdens dit interactieve webinar kregen kijkers ook nog de mogelijkheid om te reageren op de gesprekken of om extra vragen te stellen in de chatfunctie. Hier werd waar mogelijk tijdens het webinar direct op gereageerd door experts. De vragen die niet tijdens het webinar aan bod kwamen, beantwoordden we live in de chatfunctie. 

Veel vragen gingen bijvoorbeeld over de risico’s van het openhouden van branddeuren met kegjes, zodat deurklinken minder werden aangeraakt, maar ook over de technische en organisatorische maatregelen bij het ontruimen van een Cohort-afdeling. Daarnaast werden vragen rondom brandoefeningen besproken, zoals: ‘Hoe moet je omgaan met de jaarlijkse herhaling voor BHV?’ en ‘Hoe te zorgen voor voldoende BHV’ers en ontruimers?’.

Q&A ‘Corona en brandveiligheid’

Vanwege de vele aanmeldingen konden niet alle vragen worden behandeld tijdens het webinar. Daarom zullen de experts alsnog alle vragen beantwoorden en op papier zetten. Al deze vragen met antwoorden én alle ingezonden best practices van zorgorganisaties volgen in de Q&A ‘Corona en brandveiligheid’, die begin 2021 te vinden is op de website van De Zorg Brandveilig. 

Terugkijken?

Wilt u de gehele webinar terugkijken? Dat kan! Via deze link is het webinar terug te kijken op het YouTube-kanaal van De Zorg Brandveilig.

Deel dit bericht