Terug naar nieuwsoverzicht

Webinar ‘Risicogestuurde brandveiligheid in de zorg’ terugkijken

Tijdens het webinar van 25 september 2019 hoorde u van brandveiligheidsexperts een risicogestuurde aanpak betekent en hoe u dit in uw organisatie kunt doorvoeren. U kunt het webinar hieronder terugkijken.

Programma

Brandveiligheidsexperts Lieuwe de Witte (onderzoeker bij Instituut Fysieke Veiligheid), Peter Schut (Partner Octaaf Adviesgroep) en Carel Kijne (onderzoeker bij Crisislab) namen u mee in risicogestuurde brandveiligheid in de zorg aan de hand van praktijkvoorbeelden. Aan bod kwamen onder andere:

  • Wat houdt risicogestuurd denken en werken in de zorg in?
  • Hoe geef je risicogestuurde brandveiligheid vorm in je eigen organisatie?
  • Hoe benut je de kennis en producten van het programma De Zorg Brandveilig daarbij?
  • Risico’s en oplossingsrichtingen bepalen met BrandWijzer aan de hand van verschillende brandscenario’s

Risico’s inschatten met BrandWijzer

BrandWijzer helpt om integraal risico’s in te schatten en af te wegen tegen de samenhang en impact van genomen maatregelen en voorzieningen. De applicatie is ontwikkeld in nauwe afstemming met gebruikers. De beknopte vragenlijst en het intelligente rekenmodel erachter zijn tot stand gekomen in een samenwerking van toonaangevende brandveiligheidsexperts in samenspraak met zorgprofessionals. Zo is een instrument ontwikkeld dat zowel inhoudelijk gefundeerd als zeer gebruiksvriendelijk is.

Voor wie interessant?

Het webinar is georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij het thema brandveiligheid in de zorg, zoals bestuurders, veiligheidscoördinatoren, facilitair managers, medewerkers vastgoed, BHV-verantwoordelijken, locatieverantwoordelijken, arbocoördinatoren en zorgmanagers. Ook is het interessant voor iedereen die betrokken is bij toezicht op brandveiligheid in de zorg, zoals personen werkzaam in de veiligheidsregio’s, bij gemeenten en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Deel dit bericht