Terug naar kennisbank

Q&A en best practices webinar ‘corona en brandveiligheid’

In deze Q&A krijgt u antwoord op vragen omtrent corona en brandveiligheid, die in het webinar van 1 december 2020 niet zijn beantwoord.

WEBINAR

Hoe ga je met brandveiligheid om in tijden van corona? Die vraag speelt bij veel zorgorganisaties. Om hier meer inzicht in te krijgen, organiseerde De Zorg Brandveilig op 1 december het webinar ‘Corona en brandveiligheid’, waar experts op het gebied van brandveiligheid en BHV antwoord gaven op vooraf ingestuurde vragen van zorgprofessionals. Thema’s als ‘Gebouw en gebruik’, ‘Ontruimen en blussen’ en vele andere kwamen aan bod. Benieuwd naar alle vragen en antwoorden? U kunt het webinar hier terugkijken.

Aanwezig waren Maarten de Groot (senioradviseur en partner bij Altavilla) en Nick Crutzen (directeur van CURA Groep). Vanuit De Zorg Brandveilig sloot Carolien de Vries aan bij de intro van het webinar. Het webinar werd gehost door Jacqueline Donga.

De boodschap van onze sprekers was duidelijk: natuurlijk hebben we uitdagingen op het gebied met brandveiligheid nu in de coronatijd, maar veel uitdagingen hadden we ook al voor corona. Het was (en is) altijd al belangrijk om alert te zijn en goed na te denken over brandveiligheid.

Q&A EN BEST PRACTICES

Zorgorganisaties hebben veel vragen gesteld. Een aantal vragen konden we helaas niet behandelen tijdens het webinar. Daarom worden deze vragen in deze Q&A alsnog beantwoord. Daarnaast zijn in deze Q&A best practices van zorgorganisaties opgenomen.

Mocht u naar aanleiding van dit Q&A of het webinar nog vragen hebben, stel die dan gerust door ons te mailen op info@dezorgbrandveilig.nl

Download de Q&A en best practices

Kenmerken

Interessant voor: Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, UMC’s, VVT, Ziekenhuizen, Brandweer

Type document: Overig

Aandachtsgebieden: Organisatie & beleid, Medewerkers & gedrag

Jaar van publicatie: 2015 of later